Rumānija

romania-europe-map2015.gads man kā maģistrantei atnāca ar iespēju doties vairākmēnešu Erasmus+ praksē uz Rumāniju. Protams, iespējas priekš tam arī ir, lai tiktu izmantotas. 🙂

Mani uzņemt piekrita Timišoaras Politehniskā universitāte, prakses laiks: no 24.jūnija līdz 9.septembrim.

TPU bibliotekaTā kā prakses laikā plānoju (arī 🙂 ) rakstīt maģistra darbu, tad sava nodoma nopietnības ilustrēšanai pielieku TPU jaunās bibliotēkas attēlu. Inernetā par to atrodami tādi epiteti kā “superbiblioteca“, “ultramoderne“…

To, ka ar “gaismas pilīm” nekādi joki nav, rāda arī fakts, ka pat tur arī nav iztikts bez skandāliem – atradu 2014.gada rakstu par to, ka tā izmaksājusi ap 20 miljoniem eiro, nav pabeigta/atklāta laikus, jo pietrūcis naudas aprīkojumam… Tad jau redzēs, kā tur tagad ir.

upt campusTeorētiski viss izskatās ideāli.

Te ielieku divas bildes no ārvalstu studentiem domātā bukleta – ar studentu pilsētiņas attēlu (ko papildina bezgalgarš dažādu fakultāšu un centru uzskaitījums, ieskaitot 2 sporta centrus ar iekš` un āra baseiniem…).

upt restaurantUn, protams, kā tad bez studentu ēdnīcas (kas gan te tiek saukta par restorānu, bet vienalga – iespaidīgumā ēka daudz neatpaliek no bibliotēkas).

Vai un kas tur vasarā ir vaļā – to zināšu jau drīz.

Rumānijā tapušie ieraksti pieejami sekojot arhīva saitei.

bizesEs pati arī ļoti nopietni  gatavojos un pie tam dažādos veidos. 🙂
Piemēram, ceļojumu frizūra jau kādas dienas pirms izlidošanas bija gatava. Līdzīgas man jau bijušas – ļoti ērti. Redzēs, cik ilgi tā izturēs – līdz šim esmu bijusi projām īsāku laika sprīdi, bet zinu, ka nedēļas 3 turas. Frizēšanās minigaleriju var apskatīt caur saiti. Paldies māsai Zanei un viņas salona “Ēra” meitenēm ar veiklajiem pirkstiņiem!

Pierakstu vēlāk: nu jau esmu iemācījusies, ka no šīs frizūras var atvasināt vēl citas apakšfrizūras: gan augstāk vai zemāk bizītes kopā saņemot, vairāk vai mazāk saritinot, pilnīgi vai daļēji zem lakata vai cepures paslēpjot… Vai kādu no šiem variantiem ieraudzīsiet nezinu, jo ar pašbildēšanu neaizraujos.

Bilžu mīlētājiem par prieku – saites uz Rumānijas laikā tapušām fotogalerijām:

IMG_6648Par 4-dienu ekskursiju pa Rumāniju rakstīju detalizētus stāstus, tiem pievienojot virkni speciāli veidotu minigaleriju. Te ir saites uz “lielajām” šīs ekskursijas fotogalerijām pa dienām, neškirojot pa objektiem:

2 thoughts on “Rumānija

  1. Atbalsojums: Sāku veidot fotogalerijas | IEVAS PASAULE

Komentāri